Gatire Lenta - Sistem Sous Vide - Cuptor cu Temperatura Scazuta - Amenajari HoReCa

Gatire Lenta - Sistem Sous Vide - Cuptor cu Temperatura Scazuta

Rezutate delicioase obtinute cu usurinta
AmenajariHoreca.ro este mandru sa va prezinte gama noastra de produse special concepute pentru gatire lenta. Aceste produse sunt menite sa ofere cele mai calitative produse culinare de fiecare data astfel incat chiar si un incepator poate obtine produsul perfect.

Gatirea lenta reprezinta o tehnica culinara in care pestele, carnea, legumele si fructele sunt preparate la temperaturi relativ scazute pentru un timp indelungat.

In acest fel gustul si nutrientii sunt pastrate mai bine iar mancarea isi pastreaza structura. Spre exemplu, daca folositi gatirea lenta pentru a prepara carne in loc de a o gati la temperaturi ridicate, carnea va fi gatita mai bine si isi va pastra finetea.

Desi va dura mai mult timp sa gatim mancarea, daca suntem dotati cu echipamentul potrivit nu este nevoie de supraveghere in timp ce produsul este pregatit cu profesionalism. Acest lucru ofera bucatarilor posibilitatea de a gati in timp ce se ocupa de asezarea in farfurie a preparatelor si in acelasi timp reduce din stresul personalului din bucatarie atunci cand se confrunta cu o zi incarcata.
Un alt mare avantaj al gatirii lente este acela ca mancarea preparata poate fi mentinuta la o temperatura constanta pentru multe ore, in timp ce gatitul traditional nu permite acest lucru. Daca o comanda este plasata, tot ce trebuie sa faca personalul din bucatarie este de a lua pur si simplu mancarea deja preparata si de a o aseza cu maiestrie in farfurie. Puteti folosi un sistem de vidare si un cuptor cu temperatura scazuta in functie de preferintele dumneavoastra. Este usor, delicos si eficent.

  • SOUS VIDE
Sous vide provine din franceza si inseamna sub vacuum. Cu ajutorul acestei tehnici de gatire, produsul este vidat si gatit intr-o baie de apa la o temperatura atent stabilita. Cu ajutorul acestui procedeu structura mancarii nu este afectata intr-un mod negativ iar nutrientii si aroma sunt pastrate. Rezultatul este posibil sa fie obtinut doar cu ajutorul acestei tehnici care este de neintrecut. 


  • Cuptorul cu temperatura scazuta
Cuptorul cu temperatura scazuta functioneaza dupa acelasi principiu al mentinerii unei temperaturi constante si atent stabilite la care mancarea este cel mai bine gatita. Cu ajutorul acestuia nu este nevoie de nici un alt echipament suplimentar. Desi acest tip de cuptor este ideal pentru o gatire lenta.Se foloseste de asemenea la reincalzirea mancarii inghetate pentru conservare. 



  • Caracteristicile gatirii lente:
  1. Temperaturi intre 49-90 grade celsius depinzand de tipul preparatului 
  2. Temperatura joasa permite ca micile schimbari ale preparatului sa poata fi controlate, in special finetea oricarui tip de carne poate fi pastrata atunci cand aceste temperaturi sunt joase. 



GATITUL SUB VID

Cu ajutorul sistemului Sous Vide oferit de AmenajariHoReCa.ro veti putea gati diferite preparate culinare delicioase si aromate care nu pot fi obtinute cu nici o alta tehnica. Mancarea poate fi preparata cu ore sau chiar zile inainte. Sous Vide este unul dintre cele mai eficiente moduri de a exploata avantajele gatirii lente. Optimizati-va stilul de munca si introduceti acest sistem in bucataria dumneavoastra!

Gatirea sub vid are foarte multe beneficii. Puteti gati carne, peste, fruncte, legume doar stabilind temperatura potrivita si sistemul Sous Vide va face toata treaba. 
Rezultatele acestui mod de gatire nu pot fi negative daca temperatura este setata corespunzator. 

Gatind intr-o punga perfect sigilata, aromele naturale si sucurile preparatelor se infuzeaza in mancare iar acest fapt are rezultate uimitoare in ceea ce priveste gustul mancarii. 

Cand mancarea este gata doar lasati-o in sistemul Sous Vide pana la momentul servirii. 
Poate ramane acolo timp de multe ore sau chiar zile intregi fara a se altera in vreun fel.

Impachetarea pentru vid:

In mod normal mancarea se va altera in contact cu oxigenul. Cu ajutorul vidarii, mancarea se va usca mai greu si isi va pastra mai bine aroma sa naturala. Vidati alimentele proaspete si ele isi vor pastra gustul si prospetimea pentru mai mult timp. Carnea vidata va putea fi marinata in 10 minute in locul celor 5 ore cat ar dura in mod normal.

O masina de vidat este esentiala pentru a gati sub vid cu ajutorul oricarui sistem de gatire lenta. Aceasta vidare se poate realiza foarte usor spre exemplu cu ajutorul unei pungi pentru vidare care poate fi resigilata.

Beneficii ale gatirii folosind produsul AmenajariHoReCa.ro Sous Vide:
  • Aromele si sucurile naturale vor fi pastrate o data cu aspectul nealterat al mancarii.
  • Carnea va fi cu usurinta marinata
  • Usor de gatit orice tip de preparat
  • Este necesar un minim de supraveghere in timpul gatirii.
  • Un minim de pierdere al volumului
  • Mancarea deja gatita poate fi servita la orice ora
  • Timpul de pastrare al mancarii poate fi extins
  • Este un sistem potrivit pentru a gati atat portii mici cat si o cantitate mai mare de mancare.

SISTEMUL AmenajariHoReCa.ro SOUS-VIDE

Este un sistem culinar in care produsul deja vidat poate fi gatit la o temperatura controlata cu precizie. Este un sistem excelent pentru a prepara produse ce trebuiesc servite mai tarziu si ofera rezultate cu un grad ridicat al calitatii.
Termostatul sau de maxima precizie este ajustabil (0,1 gr C) pana la 45-90 gr C. Carcasa este in intregime realizata din otel cromat si poate fi foarte usor sigilat cu ajutorul accesoriilor din silicon care pot creea un vid perfect.


CUM POTI GATI CU USURINTA SUB VID

Cu ajutorul unor pasi simpli si rapizi oricine poate gati sub vid:
  1. Pregateste produsul
  2. Aseaza portia in pungile pentru vidare si presara condimentele
  3. Seteaza masina pentru vidare si videaza produsul
  4. Umple sistemul Sous Vide cu suficienta apa
  5. Aseaza punga deja sigilata in sistemul Sous Vide si asigura-te ca este acoperita de apa
  6. Seteaza temperatura la minim
  7. Inchide capacul
  8. Cand mancarea este gata intai elibereaza butonul de presiune inainte de a deschide capacul
  9. Termina gatirea produsul asa cum iti doresti sau o poti amana pentru mai tarziu
  10. Pentru a obtine o crusta crocanta coace putin preparatul la o temperatura ridicata.

Retete ce pot fi preparate cu ajutorul sistemului Sous Vide:

Friptura de vita
Aseaza 180 de grade de carne de vita in punga de vidare si condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Apoi sigileaza punga si gateste-o in Sous Vide timp de o ora la 55 gr C. Cand preparatul este gata, pentru a-i oferi o crusta apetisanta il puteti pune pentru cateva minute pe grill sau in tigaie pentru a-l praji putin. Apoi se va servi cu ulei masline, ierburi si sare.

Piept de rata
Feliati fin pieptul de rata in cateva bucati apoi condimentati-l cu sare si piper. Inainte de a sigila punga adaugati putin rozmarin si ulei de masline si gatiti-l in recipientul Sous Vide timp de 2 ore si jumatate la o temperatura de 63.5 gr C. Atunci cand pieptul este gata, incercati sa ii oferiti o crusta usor aurie si este gata pentru a fi servit.

File de cod
Vidati 180 de grame de cod insa inainte de asta adaugati cateva felii de lamaie, sare si piper alb.Gatiti-l in recipientul Sous Vide timp de 15 minute la o temperatura de 50.5 gr C. Cand preparatul este gata, puteti scoate codul si la fel ca la preparatele anterioare ii puteti oferi un aspect crocant, usor auriu inainte de a fi servit.



CUPTORUL PENTRU GATIRE LA TEMPERATURA JOASA

Cu ajutorul acestui sistem veti beneficia de mai multe produse intr-unul singur.
Este special conceput pentru a gati dar si pentru a pastra mancarea gata pentru servire sau pentru a incalzi preparatele deja congelate.
Procesul poate fi controlat si ajustat dupa preferinte.


CUPTORUL PENTRU GATIRE LA TEMPERATURA JOASA oferit de AmenajariHoReCa.ro poate prepara, reincalzi sau pastra orice tip de preparat. Cu ajutorul elementelor sale ce pot fi ajustate poti gati orice tip de preparat, controland foarte bine procesul pregatirii sale. Este de asemenea ideal pentru a reincalzi mancare direct in locatie deoarece este foarte usor de transportat. Este ideal pentru a gati carne, preparate din pasare sau peste. Acestea isi vor pastra gustul nealterat suculent si va fi impiedica uscarea carnii. De asemenea carne isi pierde doar 10% din volumul sau in timpul coacerii.
Acest cuptor pentru gatire la temperatura joasa poate fi folosit pentru gatire dar dar si pentru a pastra efectiv preparatele. Este un sistem foarte bun pentru a obtine preparate asa cum iti doresti.
Tot ce trebuie sa faci este sa introduci mancarea in cuptor, sa o setezi la temperatura dorita si o poti servi chiar si peste cateva ore, ea se va pastra nealterata.
Cuptorul are un interior in asa fel conceput in cat sa pastreze preparatul intr-o perfecta stare, pe tot parcursul conservarii lui.
O alta optiune a cuptorului este aceea de a reincalzi produsul deja gatit. Se introduce produsul in cuptor, se seteaza temperatura dorita iar gustul la scoaterea din cuptor va fi de parca este proaspat preparat.

BENEFICII ALE GATIRII LA CUPTORUL CU TEMPERATURA JOASA:
  • Aromele si sucurile naturale vor fi pastrate o data cu aspectul nealterat al mancarii.
  • Usor de gatit orice tip de preparat
  • Este necesar un minim de supraveghere in timpul gatirii.
  • Un minim de pierdere al volumului
  • Mancarea deja gatita poate fi servita la orice ora
  • Timpul de pastrare al mancarii poate fi extins
  • Este un sistem potrivit pentru a gati atat portii mici cat si o cantitate mai mare de mancare.

CUM POTI GATI CU USURINTA CU AJUTORUL CUPTORULUI CU TEMPERATURA JOASA:

Acest cuptor poate fi folosit cu usurinta de catre oricine si este destinat gatirii lente. Pentru a prepara mancaruri delicioase este nevoie sa urmati urmatorii pasi:
  1. Adagati ierburi si condimente
  2. Intoarceti produsul pe toate partile pana ce se obtine o crusta uniforma
  3. Inserati suportul de baza in cuptor, asigurandu-va ca nu face contact cu oasele preparatului din carne
  4. Setati temperatura si timpul de gatire astfel asigurandu-va ca produsele vor avea un gust delicios si rafinat. Atunci cand temperatura dorita este atinsa, schimbati nivelul temperaturii pe unul mai scazut pentru a preveni arderea ei.
  5. Inchideti cele doua guri de aerisire pentru a pastra mancarea calda.
  6. La temperatura optima, mancarea poate astepta in cuptor ore pana sa fie servita la masa

CONCEPUT PENTRU CATERING

Cuptorul pentru gatire la temperaturi scazute de la AmenajariHoReCa.ro poate fi folosit in diferite moduri: pentru a gati sau a pastra mancarea dar si pentru a reincalzi produsele deja preparate. Acest cuptor este perfect pentru catering deoarece mancarurile sunt gata oricand pentru a fi servite oaspetilor. Lucrul si gatitul la acest cuptor devin o placere atunci cand veti descoperi utilitatea lui.





Gatit Sous-Vide
Sistem Gatire Sous-Vide
Masina de Vidat cu Camera
Aparat de Vidare
Pungi pentru Vid