Sistem Gatire Lenta - Amenajari HoReCa

Sistem Gatire Lenta

Rezutate delicioase obtinute cu usurinta
AmenajariHoreca.ro este mandru sa va prezinte gama noastra de produse special concepute pentru gatire lenta. Aceste produse sunt menite sa ofere cele mai calitative produse culinare de fiecare data astfel incat chiar si un incepator poate obtine produsul perfect.
Gatirea lenta reprezinta o tehnica culinara in care pestele, carnea, legumele si fructele sunt preparate la temperaturi relativ scazute pentru un timp indelungat.
In acest fel gustul si nutrientii sunt pastrate mai bine iar mancarea isi pastreaza structura. Spre exemplu, daca folositi gatirea lenta pentru a prepara carne in loc de a o gati la temperaturi ridicate, carnea va fi gatita mai bine si isi va pastra finetea.

Desi va dura mai mult timp sa gatim mancarea, daca suntem dotati cu echipamentul potrivit nu este nevoie de supraveghere in timp ce produsul este pregatit cu profesionalism. Acest lucru ofera bucatarilor posibilitatea de a gati in timp ce se ocupa de asezarea in farfurie a preparatelor si in acelasi timp reduce din stresul personalului din bucatarie atunci cand se confrunta cu o zi incarcata.


Un alt mare avantaj al gatirii lente este acela ca mancarea preparata poate fi mentinuta la o temperatura constanta pentru multe ore, in timp ce gatitul traditional nu permite acest lucru. Daca o comanda este plasata, tot ce trebuie sa faca personalul din bucatarie este de a lua pur si simplu mancarea deja preparata si de a o aseza cu maiestrie in farfurie.

Puteti folosi un sistem de vidare si un cuptor cu temperatura scazuta in functie de preferintele dumneavoastra. Este usor, delicios si eficient.

  • Caracteristicile gatirii lente:
  1. Temperaturi intre 49-90 grade celsius depinzand de tipul preparatului 
  2. Temperatura joasa permite ca micile schimbari ale preparatului sa poata fi controlate, in special finetea oricarui tip de carne poate fi pastrata atunci cand aceste temperaturi sunt joase.