- SOUS VIDE
Sous vide
provine din franceza si inseamna sub vacuum. Cu ajutorul acestei
tehnici de gatire, produsul este vidat si gatit intr-o baie de apa la o
temperatura atent stabilita. Cu ajutorul acestui procedeu structura
mancarii nu este afectata intr-un mod negativ iar nutrientii si aroma
sunt pastrate. Rezultatul este posibil sa fie obtinut doar cu ajutorul
acestei tehnici care este de neintrecut.
GATITUL SUB VID
Cu ajutorul sistemului Sous Vide
oferit de AmenajariHoReCa.ro veti putea gati diferite preparate
culinare delicioase si aromate care nu pot fi obtinute cu nici o alta
tehnica. Mancarea poate fi preparata cu ore sau chiar zile inainte. Sous
Vide este unul dintre cele mai eficiente moduri de a exploata
avantajele gatirii lente. Optimizati-va stilul de munca si introduceti
acest sistem in bucataria dumneavoastra!
Gatirea sub vid are foarte multe beneficii. Puteti gati carne, peste,
fruncte, legume doar stabilind temperatura potrivita si sistemul Sous
Vide va face toata treaba.
Rezultatele acestui mod de gatire nu pot fi negative daca temperatura este setata corespunzator.
Gatind intr-o punga perfect sigilata, aromele naturale si sucurile
preparatelor se infuzeaza in mancare iar acest fapt are rezultate
uimitoare in ceea ce priveste gustul mancarii.
Cand mancarea este gata doar lasati-o in sistemul Sous Vide pana la momentul servirii.
Poate ramane acolo timp de multe ore sau chiar zile intregi fara a se altera in vreun fel.
Impachetarea pentru vid:
In mod normal mancarea se va altera in contact cu oxigenul. Cu ajutorul
vidarii, mancarea se va usca mai greu si isi va pastra mai bine aroma sa
naturala. Vidati alimentele proaspete si ele isi vor pastra gustul si
prospetimea pentru mai mult timp. Carnea vidata va putea fi marinata in
10 minute in locul celor 5 ore cat ar dura in mod normal.
O masina de vidat
este esentiala pentru a gati sub vid cu ajutorul oricarui sistem de
gatire lenta. Aceasta vidare se poate realiza foarte usor spre exemplu
cu ajutorul unei pungi pentru vidare care poate fi resigilata.
Beneficii ale gatirii folosind produsul AmenajariHoReCa.ro Sous Vide:
- Aromele si sucurile naturale vor fi pastrate o data cu aspectul nealterat al mancarii.
- Carnea va fi cu usurinta marinata
- Usor de gatit orice tip de preparat
- Este necesar un minim de supraveghere in timpul gatirii.
- Un minim de pierdere al volumului
- Mancarea deja gatita poate fi servita la orice ora
- Timpul de pastrare al mancarii poate fi extins
- Este un sistem potrivit pentru a gati atat portii mici cat si o cantitate mai mare de mancare.
SISTEMUL AmenajariHoReCa.ro SOUS-VIDE
Este un sistem culinar in care produsul deja vidat poate fi gatit la o
temperatura controlata cu precizie. Este un sistem excelent pentru a
prepara produse ce trebuiesc servite mai tarziu si ofera rezultate cu un
grad ridicat al calitatii.
Termostatul sau de maxima precizie este ajustabil (0,1 gr C) pana la
45-90 gr C. Carcasa este in intregime realizata din otel cromat si poate
fi foarte usor sigilat cu ajutorul accesoriilor din silicon care pot
creea un vid perfect.
CUM POTI GATI CU USURINTA SUB VID
Cu ajutorul unor pasi simpli si rapizi oricine poate gati sub vid:
|
Retete ce pot fi preparate cu ajutorul sistemului Sous Vide:
Friptura de vita
Aseaza 180 de grade de carne de vita in punga de vidare si condimenteaza
cu sare, piper si rozmarin. Apoi sigileaza punga si gateste-o in Sous
Vide timp de o ora la 55 gr C. Cand preparatul este gata, pentru a-i
oferi o crusta apetisanta il puteti pune pentru cateva minute pe grill
sau in tigaie pentru a-l praji putin. Apoi se va servi cu ulei masline,
ierburi si sare.
Piept de rata
Feliati fin pieptul de rata in cateva bucati apoi condimentati-l cu sare
si piper. Inainte de a sigila punga adaugati putin rozmarin si ulei de
masline si gatiti-l in recipientul Sous Vide timp de 2 ore si jumatate
la o temperatura de 63.5 gr C. Atunci cand pieptul este gata, incercati
sa ii oferiti o crusta usor aurie si este gata pentru a fi servit.
File de cod
Vidati 180 de grame de cod insa inainte de asta adaugati cateva felii de lamaie, sare si piper alb.Gatiti-l in recipientul Sous Vide
timp de 15 minute la o temperatura de 50.5 gr C. Cand preparatul este
gata, puteti scoate codul si la fel ca la preparatele anterioare ii
puteti oferi un aspect crocant, usor auriu inainte de a fi servit.
Gatit Sous-Vide |
Sistem Gatire Sous-Vide |
Masina de Vidat cu Camera |
Aparat de Vidare |
Pungi pentru Vid |